Andijviestamppot met droge worst


Echte Hollandse kost: andijviestamppot met droge worst. Een heerlijke maaltijd voor in het najaar en in de koude winters, om goed van op te warmen. Dit recept is vrij dichtbij het klassieke recept met spekjes, maar heeft net wat speciaals dankzij de droge worst die er doorheen is geroerd. Een tip is om er een lekkere jus bij de bereiden, die het geheel nog wat smeuïger maakt. Ook is dit recept erg lekker in combinatie met zoete stoofpeertjes.


Recept Afdrukken
Andijviestamppot met droge worst
andijviestamppot droge worst
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
andijviestamppot droge worst
Instructies
  1. Schil de aardappelen en snijd deze in kleine blokjes. Breng de aardappelblokjes aan de kook in een grote pan met water en een beetje zout. Kook voor ongeveer 15 minuten of totdat de blokjes zacht genoeg zijn om fijn te stampen.
  2. Snijd ondertussen de droge worst in stukjes van ongeveer 1 centimeter.
  3. Snijd de andijvie in dunne reepjes. Was deze goed af en laat uitlekken in een vergiet.
  4. Giet de aardappelblokjes af en laat ze goed droogstomen. Giet de melk erbij en schep de boter er doorheen en stamp het geheel tot een glad mengsel. Roer dan de andijvie er doorheen.
  5. Voeg de mosterd en de nootmuskaat toe. Proef of er eventueel nog wat zout en peper bij mag. Roer dan de droge worst door de stamppot heen. Deze kan nu nog even mee warmen en wat smaak afgeven aan de stamppot.
Notities

Met andijvie kan je ook een lekkere salade maken.