Maak een koolhydraatarme puree of stamppot


Ben jij ook zo’n fan van stamppot en puree? Vast wel, anders bezocht je deze website niet. Maar mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, lopen tegen het volgende aan: aardappels. Deze zijn de basis voor veel puree’s en stamppotten. Toch zitten ze boordevol koolhydraten en worden ze dus niet gegeten door aanhangers van een koolhydraatarm dieet.

Maar gelukkig kun je van de meeste puree’s en stamppotten gemakkelijk een koolhydraatarme variant maken.

Bloemkoolpuree

Op Recepten zonder Koolhydraten is het recept van bloemkoolpuree te lezen. Normaal gesproken wordt puree gemaakt op basis van aardappels, maar op Recepten zonder Koolhydraten is dat niet het geval. De basis van bloemkoolpuree is bloemkool.

Je eet zo meer groenten dan aardappels, maar behoudt ook nog eens de smaak van de groente. Je baseert immers je complete recept erop.

Wat met bloemkool kan, kan natuurlijk ook met vele andere gerechten!

Andijviestamppot

Andijviestamppot zonder aardappelen is bijna niet voor te stellen. Nu is andijvie van zichzelf niet zo heel stevig en is het wellicht niet de beste vervanger voor aardappels. En wat voor andijvie geldt, geldt natuurlijk ook voor spinaziestamppot en boerenkoolstamppot, hutspot en zuurkoolstamppot.

Maar wat kun je dan kiezen als alternatief voor aardappel?

Wat dacht je van de courgette? De courgette is een stevige groente die van zichzelf niet veel smaak heeft, maar wel heel makkelijk op smaak te brengen is. Het is maar net wat je met een courgette doet wat de smaak bepaalt.

Koolhydraatarme stamppotten

Wil jij graag koolhydraatarm gaan eten, maar niet afzien van je stamppotten? Overweeg dan een puree of stamppot te maken op basis van de groente zelf. En als dat niet kan, neem dan een courgette als basis.